Rabu, 1 Oktober 2014

HAI-O GARLIC

Assalamualaikum


Garlic atau dalam bahasa melayu BAWANG PUTIH memang terkenal dengan pelbagai khasiat.Jom kita tambahkan ilmu tentang bawang putih ini.





Bawang putih memanga tidak akan dapat lari dalam masakan seharian kita.Orang dalam pantang pon amat digalakkan letak bawang putih dalam masakan keran sifatnya yg sebagai antiseptik.Hebatkan bawang putih.

Yang cik ida confirm,tak semua orang boleh gigit direct garlic ni sbb tak tahan rasa dan mulut akan berbau.Tetapi tidak dengan GARLIC tablet ni.Semudah A B C untuk makan.





Apakah Kelebihan Garlic Pada Tubuh Badan Manusia.


  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi - ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

  • Menghalang Alergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yamg sensitif, sinus, alergi, asma, selsema, hepatitis.

  • Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.

  • Memoderatkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

  • Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa, plumbum dan kadmium iaitu logam toksik dari tubuh dengan pantas.

  • Menurunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

  • Mencegah Kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser - Nitrosamine.

  • Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

  • Arthritis - bantu mengurangkan bengkak-bengkak pada sendi serta sakit berkaitan akibat bengkak-bengkak tersebut.
  • Mengandungi spearmint - memertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung. 



KEBAIKAN GARLIC TABLET


1~Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.

2~Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.

3~Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.

4~Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.

5~Membantu menyelaras gula darah dalam badan.

6~Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.




Apakah kesan bawang putih?


Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?

 
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

 

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?

 
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

 

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?

 
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.



Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic? 

Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.


Cara makan

Sebotol ada 80 biji.Maksima makan 4 biji sehari. 
 



IDA 

019-7741607




Tiada ulasan:

Catat Ulasan